Ден: д.м.г

Привлечен наслов да, ама не по цена на вистината

Насловот е реклама за текстот, привлечен излог кој читателот треба да го погледне, кој треба да го повика читателот да го прочита текстот. Сите новинарски кодекси предупредуваат дека сè почесто таблоидите, а многу често и другите медиуми во потрага по ексклузивност не го почитуваат правилото дека насловот мора да пласира виситна и не смее да манипулира со читателите и да ги залажува