Проектот е финансиран од Европската Унија
Со критично мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк
Mendim kritik për qytetarë me shkathësi mediatike - CriThink
Critical Thinking for Mediawise Citizens - CriThink

Daily Archives: 29/10/2018

Потпишан текст – сигнал за поголема професионалност

Ставајќи ги своето име и презиме или само иницијалите, во случај на помали по обем новинарски производи, новинарот пред читателот, слушателот или гледачот, презема одговорност со својот професионален интегритет...

Како новинарите да се заштитат од клевета?

  Во македонските медиуми, особено онлајн-изданијата, многу често може да се прочитаат информации со кои се клеветат одредени личности, јавни функционери или други личности од јавната сфера, без притоа да...