Месец: м.г

Стара вест рециклирана два пати во две години

еста дека Врховниот суд му ја укинал пресудата на поранешниот премиер Владо Бучковски и го вратил предметот за набавката на тенковски делови на повторно судење во Кривичниот суд е вест стара две години и веќе втор пат е рециклирана од медиумите и преставена во јавноста како нова

Градски и меѓуградски превоз не е исто

Во текстот постои недоследност. Најпрво се зборува за поскапување на меѓуградскиот превоз, а потоа темата се свртува на јавниот градскиот превоз, кој пак е доведен во корелација со проблемот со загадувањето. Изјавите на Еколошката организација и ставот од Владата кој се однесува на мерките што се преземаат во борбата со загадувањето, воопшто не можат да се доведат во врска со првиот дел од прилогот, а се однесува на поскапувањето на меѓуградскиот превоз

Наместо со факти текстот натежнува со коментари

[Рецензија: РЕЖИМОТ НА ДЕЛО: Заев ќе ја менува Комисијата за заштита од дискриминација, бидејќи ја критикувале судијката Кацарска!]   Текстот што го рецензираме повеќе наликува на коментар, отколку на новинарски текст, но истиот не е потпишан со име и презиме за да може да се третира како авторски коментар. Во […]

Груевски од Тирана за Будимпешта побегна со „Малев“? Авиокомпанија која не лета од 2012 година?

Белградска „Политика“ денеска објави текст според кој поранешниот македонски премиер Никола Груевски и осуденик на двегодишна казна затвор побегнал во Унгарија откако ја преминал македонско-албанската граница со лажен пасош и потоа со првиот утрински лет од Тирана полетал за Будимпешта со унгарската компанија „Малев“. Написот е сосема неточен. Унгарскиот национален авиопревозник „Малев“ не лета уште од 3 февруари 2012 година, а повеќе не ни постои како фирма