Ден: д.м.г

Оглас за ангажирање на соработници/автори на едукативни написи

Фондацијата за интернет и општество – „Метаморфозис“за потребите на проектот со наслов „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк“, кој се спроведува со поддршка од Европската унија, објавува оглас за привремено ангажирање (хонорарна соработка) на соработници/автори на едукативни написи

Барање за понуди за изработка на мобилна апликација

Фондацијата „Метаморфозис“ и „Евротинк“ во рамките на проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк“ финансиран од Европската Унија имаат потреба од развој на мобилна апликација – едукативна игра за „Андроид“ и iOS-платформата. Во функција на апликацијата – играта потребно е создавање веб-базиран административен дел со база […]

И чаршиските муабети се информации, но треба да се проверат

Текстот кој го анализираме тврди нешто за што не постојат никакви докази, ниту факти. Написот наводно открива некаква афера во владата, но истата не е проверена