Ден: д.м.г

е-Општество.мк: Повисоко ниво на медиумска писменост значи повисока одговорност на институциите

Фото: Ванчо Џамбаски Потребна е поголема медиумска писменост, која ќе доведе до транспарентни и отчетни институции, е заклучокот од Конференцијата „е-Општество.мк“, која вчера се одржа во Скопје во организација на Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“ на тема „Медиумски писмени граѓани за отчетни институции“. Една од главните препораки од конференцијата […]

Непроверен фејсбук-статус не е веродостојна информација

Текстот што го рецензираме е политички мотивиран и има за цел да го оцрни сопругот на министерката за одбрана, Радмила Шеќеринска, а со тоа и самата министерка. Написот нема никакви докази за напишаното и наместо на проверени информации се повикува на статус објавен на Фејсбук