Ден: д.м.г

EUvsDisinfo: Главни трендови во дезинформирањето за 2018 г. се пропаганда против Украина, НАТО и ширење смут за вакцинирањето

Кампањата на Европската Унија против дезинформации (EUvsDisinfo) објави преглед на главните трендови од областа на дезинформирањето за 2018 година, поврзувајќи го ширењето лаги на сè поширок опсег на прашања со активноста на руските тролови и медиуми. Благодарение на притисокот што владите од западните земји врз големите компании за информатичка технологија, […]