Ден: д.м.г

Едукативни вебинари во рамките на „КриТинк“ наменети за пошироката јавност

Фондацијата „Метаморфозис“ во партнерство со ЕВРОТИНК – центар за европски стратегии во текот на февруари организираат отворени јавни вебинари во рамките на активностите предвидени со проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк“. Двата едукативни вебинара се со цел да се зголемат и да се унапредат капацитетите […]

Емотивна приказна злоупотребена за политички цели

[Рецензија: СКАНДАЛ: Државата и Венко Филипче се изигруваат со болно девојче, кое има прекин во дишењето и одбива да го прати во странство]   Текстот што го рецензираме е нецелосен. Тој пренесува емотивна приказна на мајка, која бара помош за своето дете заболено од редок синдром, но написот во новинарска […]