Ден: д.м.г

Фондацијата „Mетаморфозис“ заедно со МИОА го одбележува Денот на побезбеден интернет

Денеска, 5 февруари, во над 140 земји од светот се одбележува меѓународниот Ден на побезбеден интернет под мотото „Заедно за подобар интернет“. Одбележувањето на овој ден претставува повик за акција кон сите засегнати страни, со заеднички сили да помогнат во креирањето подобар интернет за сите, особено за младите. По тој […]

Повик за аплицирање за истражувач/ка во рамките на проектот „Со критичко мислење до граѓани со медумска умешност – КриТинк“ (Critical Thinking for Mediawise Citizens – CriThink / IPA/2017/393-851)

1. Цел на повикот Проектот Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк (Critical Thinking for Mediawise Citizens – CriThink – IPA/2017/393-851, види повеќе во поглавје 6 подолу), имплементиран од Фондација за интернет и општество Метаморфозис и ЕВРОТИНК – Центар за европски стратегии, објавува повик за аплицирање за еден/на […]