Проектот е финансиран од Европската Унија
Со критично мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк
Mendim kritik për qytetarë me shkathësi mediatike - CriThink
Critical Thinking for Mediawise Citizens - CriThink

Daily Archives: 06/02/2019

Интервју со бегалец од законот: Има ли правила?

Би-Би-Си е доста ригорозна кон разговор со некој кој побегнал од законот. Постојат правила кои одобруваат такво интервју само исклучително и само ако подобро може да го осветли криминалниот чин што го сторил интервјуираниот. Никако не и да се охрбрува или оправдува криминалот. Што покажа интервјуто на ТВ Сител со бегалецот Груевски?