Проектот е финансиран од Европската Унија
Со критично мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк
Mendim kritik për qytetarë me shkathësi mediatike - CriThink
Critical Thinking for Mediawise Citizens - CriThink

Daily Archives: 05/03/2019

Чаршиски муабет од месарница не е вест 

  Текстот што го рецензираме нема никаква смисла, ниту поента. Тој повеќе личи на некоја чаршиска приказна отколку на новинарски текст, бидејќи написот ги нема основните новинарски елементи. Линк до оригиналниот...