Проектот е финансиран од Европската Унија
Со критично мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк
Mendim kritik për qytetarë me shkathësi mediatike - CriThink
Critical Thinking for Mediawise Citizens - CriThink

Daily Archives: 26/03/2019

Како да се справиме со дезинформациите на Кремљ

Постариот истражувач и директор на Руската програма во Центарот за анализа на европските политики (ЦЕПА), истражувачки институт посветен на студии за Источна, Централна Европа и Русија, Брајан Витмор, одржа виртуелно предавање, кое можеше да се следи во четири градови од Источна Европа: Букурешт, Киев, Подгорица и Скопје на тема справување со дезинформациите кои потекнуваат од Кремљ, како резултат на актуелните конфронтативни политики на Русија кон Западот и пошироко