Ден: д.м.г

Марихуаната и понатаму нелегализирана

    [Рецензија: ВЛАДАТА ЌЕ ЈА ЛЕГАЛИЗИРА МАРИХУАНАТА ВО МАКЕДОНИЈА] Текстот што го рецензираме не нуди доволно информации, односно е нецелосен. Главната информација што се пренесува не е проверена и, според тоа, се доведува во прашање нејзината веродостојност. Од Владата има и демант дека веста е неточна. Линк до оригиналниот […]

Завршен настан и промоција на резултатите на „Младинска медиумска писменост“ – проект на НВО ДРОМ

Денеска во Куманово во организација на НВО ДРОМ се одржа завршниот настан на проектот „Младинска медиумска писменост“, кој беше дел од првиот циклус на шемата за грантови на проектот „КриТинк“. Покрај претставници на организаторот, на настанот со свои видувања за предизвиците при спроведувањето на проектот, а особено за обуките за […]