Ден: д.м.г

Фејсбук-новинарството не е новинарство

Со масовното користење на социјалните мрежи за комуникација почна и факторизацијата на лицата што не припаѓаат на ниту една област, ниту имаат некоја функција според која би биле „повикани“ да даваат изјави или коментари во политичката сфера. Така, еден куп поддржувачи на некоја политичка структура или, пак, противници на некоја […]

Од „штелувањето“ на вистината не се гледаат фактите

                   [Рецензија: Зошто ДОМ стави малолетни деца „фронтмени“ на протестите]   Рецензираме текст што на необјективен и непрофесионален начин се занимава со неодамна одржаниот граѓански протест против отворањето на рудникот за бакар и злато Иловица-Штука. Маскиран во новинарски извештај од настан, овој […]

Обвинувања истресени од ракав

  [Рецензија:Вонредни технички прегледи, врие од полиција: Се прави сè за блокада на митингот во Охрид ] Насловот на текстот што го рецензираме шпекулира, бидејќи внатре во написот нема ниту еден доказ дека се правеле вонредните технички прегледи на автобусите со кои се превезувале симпатизерите на претседателскиот кандидат на опозицијата. […]