Ден: д.м.г

Дезинформации за причините за посетата на папата Франциск

[Рецензија: (Видео) ШОКАНТНО; ЕВЕ ЈА ПРИЧИНАТА ЗА ПОСЕТАТА НА ПАПАТА: Папата Франциск доаѓа за да нѐ „просветли“ да ги прифатиме бегалците?] Насловот на текстот што го рецензираме е шпекулативен, сензационалистички и воедно шири дезинформации за причината за посетата на папата Франциск на 7 мај на нашата држава. Не станува збор […]

Наслов што ја збунува наместо да ја информира јавноста

Текстот е дискутабилен и дава знаци на непрофесионалност уште со самиот наслов. Наслови кои поставуваат прашање треба да се одбегнуваат колку што е можно, затоа што вестите и другите новинарски продукти кои се објавуваат треба на јавноста да ѝ дадат одговор на некои прашања, а не обратно

Кога некој се напаѓа, мора да се слушне и неговата страна

[Рецензија: БИТОЛСКАТА ГРАДОНАЧАЛНИЧКА „БРКА“ НОВИНАРИ: Испратила „локални шерифи“ да се pаспpaшyваат и зaплaшyваат новинар] Текстот е едностран и нејасен. Информациите што ги пласира не се доволно објаснети и проверени. Линк до оригиналниот напис: БИТОЛСКАТА ГРАДОНАЧАЛНИЧКА „БРКА“ НОВИНАРИ: Испратила „локални шерифи“ да се pаспpaшyваат и зaплaшyваат новинар Датум и време на […]

Иванов заминува од функцијата независно дали на изборите ќе има цензус

[Рецензија: Доколку нема цензус, Ѓорге Иванов останува на функцијата Претседател на Македонија до нови избори ] Текстот пренесува објава на „Твитер“, во која се тврди дека доколку на вториот круг од претседателските избори закажан за 5 мај не се постигне потребниот цензус, односно излезеност од 40 отсто од вкупниот број […]