Ден: д.м.г

„Насаден“ наслов на делумно пренесен текст

Написот што го рецензираме, објавен еден ден после завршувањето на посетата на Папата Франциск на земјава, во основа само делумно пренесува друг напис објавен во „Ватикан њуз“. Но, со насловот, кој очевидно го извлекува самата редакција, очевидно се настојува да се расипе основниот впечаток од оваа посета на Северна Македонија и отворено се спинува реалниот дострел на тој настан, без голем „авторски труд“ во таа насока

Билал Касами не станал фотограф на Блерим Река

Претседателските избори го привлекоа вниманието на медиумите кон активностите на кандидатите и предизвикаа многу од нив да станат вести. Поделбите се претежно политички и тоа лесно се рефлектира врз медиумите, кога тие, имајќи политичка позадина, се ставаат на страната на еден или на друг кандидат. Авторот на рецензираниот текст имал […]

Дескоска не се враќа во ресорот образование

  [Рецензија: Дескоска се враќа во образование, во Правда кадар на ДУИ, власта размислува за размена на ресори?] Текстот што го рецензираме е „празен“, тој се базира исклучиво на шпекулации за смената или рокадата на министрите во Владата што ја најави премиерот Зоран Заев. Наводното враќање на министерката за правда, […]