Проектот е финансиран од Европската Унија
Со критично мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк
Mendim kritik për qytetarë me shkathësi mediatike - CriThink
Critical Thinking for Mediawise Citizens - CriThink

Daily Archives: 12/06/2019

Проблемот со терминот „нуклеарен бомбардер“

    Насловот на текстот што го рецензираме „бомбардира“ со манипулација, бидејќи поимот „нуклеарен бомбардер“ е неодреден и со него се шират невистини или барем недоречености и нејасностии за воената вежба...

Еднострано, коментаторско и неосновано фалење на Самсоненко

Целосно едностран текст, коментаторски напишан, полн со пофалби за Сергеј Самсоненко. Написот оддава впечаток дека е зготвен во ПР кујната на Самсоненко и ѝ е послужен на јавноста да го дегустира под превезот на новинарски текст