Year: 2018

Top-5 dezinformata për PSP-në në vitin 2018

Që nga formimi e deri më sot, Prokurorinë Speciale Publike e ndjekin një shumë lajme të rreme, manipulime dhe dezinformata. Në veçanti, të tre prokuroret, të cilat i udhëhiqnin konferencat për shtyp ku u shpallën hetimet dhe aktpaditë në të cilat ka punuar Prokuroria, ishin cak i vazhdueshëm i përpjekjeve për diskreditim personal me artikuj qëllimi i të cilëve është dëmtimi i reputacionit të tyre.

EUvsDisinfo: Trendet kryesore të dezinformimit për vitin 2018 janë propaganda kundër Ukrainës, NATO-s dhe përhapjа dyshimeve në lidhje me vaksinimin

Fushata e Bashkimit Evropian kundër dezinformimit (EUvsDisinfo) publikoi një pasqyrë të trendeve kryesore në fushën e dezinformimit për vitin 2018, duke e lidhur përhapjen e gënjeshtrave për një spektër gjithnjë e më të gjerë çështjesh me aktivitetin e trollëve dhe mediave ruse. Falë presionit të qeverive perëndimore ndaj kompanive të […]

“Masakër” i palejueshëm i standardeve gazetareske dhe atyre morale

Titulli shokues i këtij artikulli është elementi kryesor për recension, për shkak se, për dallim nga vetë teksti, ai është nxitës, gjegjësisht përveç që ka etiketë të sensacionalizmit, poashtu paraqet përpjekje për të përhapur urrejtje etnike. E gjithë kjo çon në një shkelje të qartë të Kodit etik të gazetarëve të Maqedonisë, por edhe standardeve themelore morale.

Lajmi nuk duhet të jetë një skenar Holivudi pa pasur argumente të vërteta

Во веста што е предмет на oва рецензија, објавена од албанскиот „Топ Чанел“, се алудира дека актуелниот министер за надворешни работи во Владата на Република Македонија, Никола Димитров, е агент на ЦИА. Веста понатаму додава и дека до ваквиот заклучок дошле домашните медиуми во Македонија. Но, за ваквото тврдење нема никаков линк или цитат или информација за кои тоа медиуми станува збор. Покрај тоа, вакво тврдење нема ни во објавените депеши на „Викиликс“