Month: September 2018

Dritë e kuqe për etnocentrizmin

Kur ka etnocentrizëm, bashkësia të cilës i takon konsiderohet si qendër e çdo gjëje (gjuhës, zakonet, historia, sjellja, religjioni…) dhe çdo gjë vlerësohet duke e krahasuar me atë. Bashkësia të cilës i takon konsiderohet si më e rëndësishmja dhe disa (ose të gjitha) aspekte të saj konsiderohen si superiore në […]

Kritika një ton, burime as për ilaç

Përshkrim alarmues i gjendjes në ARM, që është shumë frikësues dhe paralajmërues. “Мaqedonia  marshon drejt NATO-s, pa tanke dhe vetura të cilave nuk iu është ndërruar vaji, ushtarët janë të etur dhe të uritur, nuk janë të larë, në kazerma rrjedhin çatitë”. Teksti i këtillë, që nuk është i mbështetur me asnjë dëshmi dhe burim të vlefshëm, se ajo që është shkruar është e vërtetë, te qytetarët mund të shkaktojë frikë dhe shqetësim se Maqedonia nuk ka ushtri, e me këtë është e rrezikuar edhe siguria e saj

Ndërkëmbëza para referendumit

  [Recension: Shok nga Sllovenia!! Mos i gënjeni maqedonasit, BE-ja është e dobët dhe nuk ka vend për Serbinë dhe Maqedoninë]   Ky informacion është i pasaktë dhe manipulues. Titulli është formuluar në mënyrë të qëllimshme dhe tendencioze që të nënçmohen dhe të prezantohen si të padobishme dhe të kota të gjitha […]