Year: 2019

Gazetari nuk guxon “të kall” me fyerje dhe nxitje!

Media është armë në dorën e gazetarit; armë me të cilën duhet të luftojë padrejtësitë, shkeljet, veprimet e jashtligjshme, korrupsionin, etj. Në dorën “e gabuar”, kjo armë edhe mund të keqpërdoret, për të bërë vetë gazetari padrejtësi dhe shkelje. Linku deri te artikulli origjinal: “Fatime Fetai: Mua më kall gjuha […]

S’mund të ketë kritikë në një lajm pa mos pasur dëshmi

Askush nuk lexon një lajm për të mësuar mendimin e gazetarit për të. Vlerësimi i publikut ndërtohet mbi informacionet që merr mbi një zhvillim, të mbështetura nga disa burime informacioni, por gjithmonë sa më objektive që të jetë e mundur. Në lajmin që e recensojmë, nuk ka dëshmi, por ka […]

Po shpërndahet lajm i rrejshëm në Fejsbuk se gjoja në Maqedoni po kidnapohen fëmijë nga dy persona

Foto nga Portalb.mk Ministria e Punëve të Brendshme i informon qytetarët se nëpër rrjete sociale me qëllim që të shpërndahet panik, po shpërndahet një lajm i rrejshëm se gjoja dy persona, nëpër Maqedoni po kidnapojnë fëmijë, njofton Portalb.mk. “Ditët e kaluara, individë të caktuar me qëllim që të shkaktojnë panik, nëpër […]