Projekti është i financuar nga Bashkimi Evropian
Со критично мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк
Mendim kritik për qytetarë me shkathësi mediatike - CriThink
Critical Thinking for Mediawise Citizens - CriThink

Daily Archives: 27/02/2019

Lajm senzacionalist për më shumë klikime

Lajmi që i nënshtrohet këtij recensioni është senzacionalist dhe tendencioz. Me të krijohet një pasqyrë e gabuar në opinion dhe ngritet panik pa bazë. Linku deri te artikulli origjinal: Tragjedi...

“Akti patriotik” si mashë për tërheqjen e lexuesve

Nëpër media u shpërnda një “akt patriotik” të kushëririt të funksionarit të BDI-së Hazbi Lika i cili gjoja e ka dëbuar ish gjeneralin e “Branitellave” Stojançe Angellov nga një...

Kërko dy anët në çdo tekst, të mos jesh viktimë e “cherry picking”

Foto: Pexels Nga Xhenis Sulimani Dëshmi jo e plotë. Selektim të argumenteve. Injorim të dëshmive të vërteta. Vlerësim i njëanshmëm. Tentim për të bindur opinionin të pranojë ndonjë pozicion të caktuar,...