Projekti është i financuar nga Bashkimi Evropian
Со критично мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк
Mendim kritik për qytetarë me shkathësi mediatike - CriThink
Critical Thinking for Mediawise Citizens - CriThink

Daily Archives: 12/06/2019

Tituj mediash për ngjarjet në Veri të Kosovës më 28 maj 2019

Raporti Kosovë – Serbi, mediat e Maqedonisë së Veriut vazhdojnë të keqinformojnë dhe ndezin...

Ndërhyrja e policisë së Kosovës në Veri të Mitrovicës i përfshiu në propagandën serbe kundër Kosovës edhe mediat e Maqedonisë së Veriut, të cilat duke i pasur për burim...

Tekstet “e zbrazëta” të mos marrin kohën tuaj

Në momentin që një temë, person ose grup individësh bëhen aktuale, kureshtja e publikut zgjohet dhe rritet numri i klikimeve në kërkim të marrjes së ndonjë informacioni lidhur me...

Lajmi dëmtohet nga gjuha e papërshtatshme dhe informacionet e pakonfirmuara

Puna e gazetarit është të vërtetojë dyshimet që qarkullojnë në opinion dhe që janë me interes publik. Të paktën të tentojë. Rruga deri tek e vërteta nuk është e...