Category: Lajme

EUvsDisinfo: Trendet kryesore të dezinformimit për vitin 2018 janë propaganda kundër Ukrainës, NATO-s dhe përhapjа dyshimeve në lidhje me vaksinimin

Fushata e Bashkimit Evropian kundër dezinformimit (EUvsDisinfo) publikoi një pasqyrë të trendeve kryesore në fushën e dezinformimit për vitin 2018, duke e lidhur përhapjen e gënjeshtrave për një spektër gjithnjë e më të gjerë çështjesh me aktivitetin e trollëve dhe mediave ruse. Falë presionit të qeverive perëndimore ndaj kompanive të […]

Konferencë: E domosdoshme të rishikohen planet dhe programet mësimore me përmbajtje për njohuri elementare mediatike në arsim

Konferencë e Shkollës së lartë për gazetari dhe marrëdhënie me publikun - "Njohuritë elementare mediatike në arsim - parakusht për pjesëmarrjen e të rinjve në proceset shoqërore dhe politike në Maqedoni", u mbajt më 18.12.2018.

Konferencë e Shkollës së lartë për gazetari dhe marrëdhënie me publikun – “Njohuritë elementare mediatike në arsim – parakusht për pjesëmarrjen e të rinjve në proceset shoqërore dhe politike në Maqedoni”, u mbajt më 18.12.2018 “Është urgjente dhe e domosdoshme të rishikohen planet dhe programet mësimore me përmbajtje për njohuri […]

e-Shoqëri.mk: Niveli më i lartë i edukimit elementar mediatik nënkupton përgjegjësi më të madhe të institucioneve

Foto: Vanço Xhambaski Nevojitet nivel më i lartë i njohurive mediatike, e cila do të çojë në institucione transparente dhe llogaridhënëse, është përfundimi i Konferencës “e-Shoqëri.Mk” që u mbajt dje në Shkup në Shkup, në organizim të Fondacionit për internet dhe shoqëri “Metamorfozis” në temën “Qytetarë me njohuri mediatike për […]

Kërkesë për oferta për zhvillim të aplikacionit për celularë

Fondacioni Metamorfozis dhe Eurothink në kuadër të projektit “Mendim kritik për qytetarë me shkathtësi mediatike – CriThink” i financuar nga Bashkimi Evropian, kanë nevojë për zhvillimin e aplikacionit për celularë – lojë edukative për platformat Android dhe iOS. Në funksion të aplikacionit -lojës duhet të krijohet një pjesë administrative e […]