Tag: Fakte Selektive

Raporti Kosovë – Serbi, mediat e Maqedonisë së Veriut vazhdojnë të keqinformojnë dhe ndezin situatën

Tituj mediash për ngjarjet në Veri të Kosovës më 28 maj 2019

Ndërhyrja e policisë së Kosovës në Veri të Mitrovicës i përfshiu në propagandën serbe kundër Kosovës edhe mediat e Maqedonisë së Veriut, të cilat duke i pasur për burim të informacionit vetëm mediat serbe, ndërhyrjes së Njësitit Special të Kosovës më 28 maj 2019 ia mveshën petkun e nacionalizmit apo […]

Lajmi dëmtohet nga gjuha e papërshtatshme dhe informacionet e pakonfirmuara

Puna e gazetarit është të vërtetojë dyshimet që qarkullojnë në opinion dhe që janë me interes publik. Të paktën të tentojë. Rruga deri tek e vërteta nuk është e lehtë. Kërkon punë dhe respektim parimesh profesionale. Në këtë analizë dëshmohet se autori ka dështuar ta bëjë këtë. Linku deri te […]

Ivanovi dhe Cërvenkovski duhej të ishin pyetur se pse nuk i kanë mbajtur kufjet gjatë inaugurimit të Pendarovskit

TV 21: Xhaferi flet shqip në Kuvend, Ivanovi dhe Cërvenkovski nuk i mbajnë kufjet

Raportimi i drejtpërdrejt nga ngjarje të cilat kanë tërë vëmendjen e publikut, ka dëshmuar raste të shumta të raportimit joprofesional nga ana e medieve, duke bërë që publiku të “ngarkohet” edhe me informata të cilat nuk kanë interes publik dhe nuk japin përgjigje në pyetjen kryesore “Pse?”. I tillë ishte […]

Një shembull si nuk bëhen lajmet, fjalor i papërshtatshëm dhe fakte selektive

Tekstet e mbushura me komente, vlerësime subjektive, nënçmime dhe ofendime, por të kamufluara si lajme, mund të gjenden shpesh në media. Ata nuk përbëjnë lajm sepse nuk flasin me gjuhën e fakteve. Shpesh, targeti nuk është pyetur aspak për të dhënë mendimin e tij dhe zhvillimet janë interpretuar sipas mënyrës […]

Hidhërimin e mbështetësve të ASH dhe Lëvizjes Besa ndaj kandidatit Blerim Reka, nuk e shohim në tekst

Foto nga teksti qe recensohet

Në prag zgjedhjesh, “lufta” mes partive politike reflektohet lehtë edhe te mediat, edhe te opinion. Është shumë e rëndësishme dhe e nevojshme që, edhe në këtë periudhë, media të arrijë të ruajë balancin, informimin profesional, pa anuar publikisht për ndonjërin nga pjesëmarrësit në zgjedhje. Lajmi i recensuar është shembull i […]