Tag: gjuhë e urrejtjes

Raporti Kosovë – Serbi, mediat e Maqedonisë së Veriut vazhdojnë të keqinformojnë dhe ndezin situatën

Tituj mediash për ngjarjet në Veri të Kosovës më 28 maj 2019

Ndërhyrja e policisë së Kosovës në Veri të Mitrovicës i përfshiu në propagandën serbe kundër Kosovës edhe mediat e Maqedonisë së Veriut, të cilat duke i pasur për burim të informacionit vetëm mediat serbe, ndërhyrjes së Njësitit Special të Kosovës më 28 maj 2019 ia mveshën petkun e nacionalizmit apo […]

Tekstet e këtilla nuk duhet të merren për tekste serioze dhe me peshë informimi

Në rrjetet sociale ka qarkulluar një tekst me përmbajtje fyese për shqiptarët, që shumë lehtë nxit trazita ndëretnike, në një shoqëri aq të brishtë siç është Maqedonia e Veriut. Përdorej profili i gjoja një policeje që urren shqiptarët, dhe i “përshëndet” me parullën “Dobar shiptar, mrtov shiptar”. Tekstet e këtilla […]

Thirrja për dhunë nga gazetari ndaj gazetarit është turp për profesionin, por edhe vepër penale

Новинар кој посакува да ѝ се случи насилство на друга новинарка е силеџиско однесување, типичен пример за говор на омраза и дискредитација на целата новинарска заедница. Претставниците на оваа професија, чија задача освен да информираат им е и да едуцираат, никако не смеат да имаат непримерна комуникација со јавноста