Tag: Kodi i Gazetarëve të Maqedonisë

Lexuesit kanë të drejtë për informatë të plotë, ky tekst nuk e ka

Informata duhet gjithmonë të publikohet në kohë, megjithatë kjo nuk nënkupton se për të qenë në kohë duhet të publikohet gjithçka që vjen në postën elektronike të redaksisë, duke mos e përpunuar dhe verifikuar të njëjtën. Fillimisht duhet të lexohet përmbajtja, pastaj të vlerësohet nëse ja vlen të bëhet lajm, […]

“Ndërkombëtarët” nuk guxon të keqpërdoren për ti dhënë peshë informatës së trilluar

Ditëve të fundit u bë bujë rreth emërimit të drejtorit të ri të Agjencisë së Zbulimit Eroll Musliu, Agjenci kjo e cila është nën ombrellën e presidentit Stevo Pendarovski. Eroll Musliun, të cilin e emëroi presidenti, disa e sulmonin se nuk është i denjë për postin, e disa e lavdëronin […]

Ivanovi dhe Cërvenkovski duhej të ishin pyetur se pse nuk i kanë mbajtur kufjet gjatë inaugurimit të Pendarovskit

TV 21: Xhaferi flet shqip në Kuvend, Ivanovi dhe Cërvenkovski nuk i mbajnë kufjet

Raportimi i drejtpërdrejt nga ngjarje të cilat kanë tërë vëmendjen e publikut, ka dëshmuar raste të shumta të raportimit joprofesional nga ana e medieve, duke bërë që publiku të “ngarkohet” edhe me informata të cilat nuk kanë interes publik dhe nuk japin përgjigje në pyetjen kryesore “Pse?”. I tillë ishte […]

Mediat serioze nuk merrem me muhabete çajtoresh

Kur një ngjarje e caktuar ka interes publik dhe është qendër të vëmendjes, për shkak të interesimit të lexuesve, në numër shumë të madh rritet edhe numri i shkrimeve lidhur me atë temë. Shumica e mediave, kur gjenden para një ngjarjeje të tillë, fërkojnë duart dhe bëhen gati që ta […]

Zaevi nuk i dha shuplakë BDI-së dhe iu drejtua të gjithë partive politike

Almakos: Një ditë pas fitores së Pendarovskit, Zaev shuplakë BDI-së: Mos u lavdëroni shumë!

Deklarata e liderit të Lidhjes Sociale Demokrate të Maqedonisë (LSDM) dhe kryeministrit të Republikës së Maqedonisë së Veriut (RMV), Zoran Zaev u shtrembërua nga shumica e portaleve shqiptare, duke e transmetuar si shuplakë ndaj partisë bashkëqeverisëse, Bashkimi Demokratik për Integrim (BDI). Megjithatë, Zaev as nuk i dha shuplakë BDI-së dhe […]