Tag: Senzacionalizem

Titull bombastik që përdoret për të gënjyer lexuesit!

Ndër teknikat që shfrytëzojnë një pjesë e mediave për të manipuluar lexuesit dhe për t’i “shtyrë” ata të hapin tekstin është edhe titulli senzacional ose i pavërtetë. Rasti i lajmit të recensuar është tipik për këtë përshkrim. Linku deri te artikulli origjinal: Serbët “suulmojnë” Talat Xhaferin, në Kuvendin e Malit […]

Mos u besoni informatave gjysmake dhe senzacionaliste

Kryeministri disa vjeçar i Maqedonisë që u arratis në Hungari, nën kërcënimin e burgut për krime e korrupsion të ndryshëm, është bërë atraksion në mediat e Maqedonisë. Jeta e tij e azilantit në Budapest, ka filluar të shndërrohet në një jetë të një ylli të muzikës ose artit, prandaj edhe […]

Lexues, kujdes nga analizat fiktive të mendimit publik!

Screenshot nga lajmi që recensohet Në tekstin që po recensojmë, ka bollëk shkeljesh dhe daljesh nga standardet themelore të gazetarisë. Gazetari nuk duhet të bëhet analist, matës i shikueshmërisë, e matës i ndjenjave të qytetarëve e të tjerë. Ai është mbledhës i fakteve dhe argumenteve, dhe korrigjues i shoqërisë, por […]

Ecja në këmbë e prokurores së Prokurorisë Speciale Fatime Fetai, në asnjë mënyrë nuk është lajm me interes publik

Screenshot nga lajmi që recensohet Padyshim, disa informata që mediat i shndërrojnë në lajm aspak nuk kanë interes publik, janë të kota dhe aq më shumë do t’i interesonte publikut. I tillë është shembulli për shndërrimin në lajm, ecjen në këmbë të prokurores së Prokurorisë Speciale Fatime Fetai. Ky tekst, […]