Tag: Talat Xhaferi

Ritet fetare dhe feja janë personale, nuk kushtëzojnë aktivitetet zyrtare

Shpesh tendenca e disa lajmeve joprofesionale vërehet që në titull. Këtë herë, analizës i është nënshtruar pikërisht një tekst i këtillë. Me prapavijë janë lidhur dy çështje që nuk shkojnë njëra me tjetrën, vetëm për t’u diskredituar një figurë politike. Linku deri te artikulli origjinal: Edhe pse është Ramazan, Talat […]

Ivanovi dhe Cërvenkovski duhej të ishin pyetur se pse nuk i kanë mbajtur kufjet gjatë inaugurimit të Pendarovskit

TV 21: Xhaferi flet shqip në Kuvend, Ivanovi dhe Cërvenkovski nuk i mbajnë kufjet

Raportimi i drejtpërdrejt nga ngjarje të cilat kanë tërë vëmendjen e publikut, ka dëshmuar raste të shumta të raportimit joprofesional nga ana e medieve, duke bërë që publiku të “ngarkohet” edhe me informata të cilat nuk kanë interes publik dhe nuk japin përgjigje në pyetjen kryesore “Pse?”. I tillë ishte […]

Titull bombastik që përdoret për të gënjyer lexuesit!

Ndër teknikat që shfrytëzojnë një pjesë e mediave për të manipuluar lexuesit dhe për t’i “shtyrë” ata të hapin tekstin është edhe titulli senzacional ose i pavërtetë. Rasti i lajmit të recensuar është tipik për këtë përshkrim. Linku deri te artikulli origjinal: Serbët “suulmojnë” Talat Xhaferin, në Kuvendin e Malit […]

Kur gazetari bëhet ekspert i çështjeve të brendshme familjare

Prej muhabeteve të kafenesë, dalin shumë gjëra. Dalin mallkime, dalin të shara, gjëra të pavërteta, gjysmë të pavërteta, dalin shpifje e ngjashëm, pasi që aty nuk ka kod ose filtër se çfarë mund të flitet e çfarë jo. Por tragjikja e kohëve të fundit në gazetarinë e Maqedonisë është se […]