Tag: Thirrja në emocione

Gazetari nuk duhet ta marrë rolin e kritikut të fotografive

Fotografitë që qarkullojnë gjithandej nëpër rrjete sociale bëhen arsyeja kryesore e shkrimeve gjoja “informative” të disa mediave. Në tekstin që po e recensojmë autori nuk merret me detajet dhe ngjarjen në të cilën kanë marrë pjesë funksionarët, por komenton në lidhje me dukjen e tyre. Komentimi nuk lejohet në zhanrin […]

Raporti Kosovë – Serbi, mediat e Maqedonisë së Veriut vazhdojnë të keqinformojnë dhe ndezin situatën

Tituj mediash për ngjarjet në Veri të Kosovës më 28 maj 2019

Ndërhyrja e policisë së Kosovës në Veri të Mitrovicës i përfshiu në propagandën serbe kundër Kosovës edhe mediat e Maqedonisë së Veriut, të cilat duke i pasur për burim të informacionit vetëm mediat serbe, ndërhyrjes së Njësitit Special të Kosovës më 28 maj 2019 ia mveshën petkun e nacionalizmit apo […]

Ritet fetare dhe feja janë personale, nuk kushtëzojnë aktivitetet zyrtare

Shpesh tendenca e disa lajmeve joprofesionale vërehet që në titull. Këtë herë, analizës i është nënshtruar pikërisht një tekst i këtillë. Me prapavijë janë lidhur dy çështje që nuk shkojnë njëra me tjetrën, vetëm për t’u diskredituar një figurë politike. Linku deri te artikulli origjinal: Edhe pse është Ramazan, Talat […]

Mendimet, komentet, të pavërtetat, ngarkesë për psikologjinë e lexuesit!

Në periudhën parazgjedhore, përveç fushatës që duhet të zhvillohet në mënyrë të barabartë dhe nën kushte të njejta për të gjithë garuesit, partitë politike garojnë se cili do të shpalos më shumë gjëra negative për oponentët politikë, me qëllim grumbullimin e sa më shumë poenave politikë për vete, gjegjësisht sa […]