Tag: Thirrje në autoritet

Gazetari duhet të japë përgjigje në çdo pyetje që e shtron, dhe jo të krijojë konfuzitet

Zhurnal: Taravari shpreson në shumicë, këshilltarët e BDI-së duan të lëshojnë partinë?

Nëse shkruhet lajm për dilemat e ndokujt, informata duhet të mbushet me të dhëna që qartësojnë ato dhe jo e kundërta, lajmi të jetë konfuz, selektiv dhe pa dhënë përgjigje në asgjë. Gazetari në asnjë mënyrë nuk duhet të shtrojë pyetje dhe të mos u përgjigjet të njëjtave, siç ndodh […]

Raporti Kosovë – Serbi, mediat e Maqedonisë së Veriut vazhdojnë të keqinformojnë dhe ndezin situatën

Tituj mediash për ngjarjet në Veri të Kosovës më 28 maj 2019

Ndërhyrja e policisë së Kosovës në Veri të Mitrovicës i përfshiu në propagandën serbe kundër Kosovës edhe mediat e Maqedonisë së Veriut, të cilat duke i pasur për burim të informacionit vetëm mediat serbe, ndërhyrjes së Njësitit Special të Kosovës më 28 maj 2019 ia mveshën petkun e nacionalizmit apo […]

Lexuesit kanë të drejtë për informatë të plotë, ky tekst nuk e ka

Informata duhet gjithmonë të publikohet në kohë, megjithatë kjo nuk nënkupton se për të qenë në kohë duhet të publikohet gjithçka që vjen në postën elektronike të redaksisë, duke mos e përpunuar dhe verifikuar të njëjtën. Fillimisht duhet të lexohet përmbajtja, pastaj të vlerësohet nëse ja vlen të bëhet lajm, […]

Zaevi nuk i dha shuplakë BDI-së dhe iu drejtua të gjithë partive politike

Almakos: Një ditë pas fitores së Pendarovskit, Zaev shuplakë BDI-së: Mos u lavdëroni shumë!

Deklarata e liderit të Lidhjes Sociale Demokrate të Maqedonisë (LSDM) dhe kryeministrit të Republikës së Maqedonisë së Veriut (RMV), Zoran Zaev u shtrembërua nga shumica e portaleve shqiptare, duke e transmetuar si shuplakë ndaj partisë bashkëqeverisëse, Bashkimi Demokratik për Integrim (BDI). Megjithatë, Zaev as nuk i dha shuplakë BDI-së dhe […]

Blerim Reka nuk është dorëzuar dhe as është bashkangjitur BDI-së

Dorëzohet Reka, i bashkangjitet BDI-së në përkrahje të kandidatit konsensual Pendarovski

Apeli i kandidatit për president në rrethin e parë të zgjedhjeve presidenciale, Blerim Reka, që të dilet në votime në rrethin e dytë në këtë tekst transmtohet si bashkëngjitje e tij ndaj partisë shqiptare në pushtet Bashkimi Demokratik për Integrim (BDI) dhe mbështetje të kandidatit për president në rrethin e […]