Tag: Titull bombastik

Gazetarët të mos japin informata divorcesh pa asnjë interes publik për qëllime diskreditimi

Lajmpress: Fati i një funksionari të BDI-së: “Sa e ndreqi shtëpinë e re, i iku gruaja” ?

Kur lajmet e politikës shkruhen në stilin e “shoubizit”, ato shndërrohen në grep të madh që përdoret nga mediat për të tërhequr vëmendjen e publikut. Në këtë mënyrë si është shkruar artikulli gazetaresk, qëllimi është diskreditimi. Meqë në tekstin që do ta recensojmë nuk ka person të përmendur, diskreditimi është […]

Gazetari duhet të japë përgjigje në çdo pyetje që e shtron, dhe jo të krijojë konfuzitet

Zhurnal: Taravari shpreson në shumicë, këshilltarët e BDI-së duan të lëshojnë partinë?

Nëse shkruhet lajm për dilemat e ndokujt, informata duhet të mbushet me të dhëna që qartësojnë ato dhe jo e kundërta, lajmi të jetë konfuz, selektiv dhe pa dhënë përgjigje në asgjë. Gazetari në asnjë mënyrë nuk duhet të shtrojë pyetje dhe të mos u përgjigjet të njëjtave, siç ndodh […]

“Skandaloze” është kur gazetari shkruan për akuza të rënda pa i dëshmuar ato

Në disa media të Maqedonisë së Veriut ekziston një lloj “frike” për të shprehur hapur animin e ndonjë mediumi ndaj ndonjë subjekti të caktuar politik, pavarësisht se një gjë e tillë nuk është e ndaluar nëse bëhet në mënyrë të hapur dhe adekuate. Atëherë të gjithë do e dinë se […]