Tag: Zgjedhje Presidenciale

Blerim Reka nuk është dorëzuar dhe as është bashkangjitur BDI-së

Dorëzohet Reka, i bashkangjitet BDI-së në përkrahje të kandidatit konsensual Pendarovski

Apeli i kandidatit për president në rrethin e parë të zgjedhjeve presidenciale, Blerim Reka, që të dilet në votime në rrethin e dytë në këtë tekst transmtohet si bashkëngjitje e tij ndaj partisë shqiptare në pushtet Bashkimi Demokratik për Integrim (BDI) dhe mbështetje të kandidatit për president në rrethin e […]

Në fushatë zgjedhore vlejnë rregulla të caktuara ligjore për mediat të cilat duhet të zbatohen

Nga: Fatlume Dervishi Mediat dhe zgjedhjet Zgjedhje presidenciale, parlamentare, lokale, të rregullta ose të parakohshme… Mediat për to përgatiten dhe mobilizohen që përpara fillimit të fushatës sepse informimi gjatë procese zgjedhore është karakteristik. Më shumë se kurrë vjen në shprehje informimi i balancuar duke pasur parasysh se përmbajtja matet me […]

Heshtja zgjedhore, nëse nuk është e ndaluar me ligj, nuk domethënë që është etike

Nga: Ajnur Bafqari Gjatë zbatimit të zgjedhjeve dhe një ditë para mbajtjes së tyre mediat duhet ta respektojnë heshtjen zgjedhore. Heshtja zgjedhore hyn në fuqi një ditë para zgjedhjeve (e shtunë), gjegjësisht, në mesnatë mes të premtes dhe të shtunës, kur mbaron fushata zgjedhore. Heshtja vazhdon deri në ora 19, […]

Mendimet, komentet, të pavërtetat, ngarkesë për psikologjinë e lexuesit!

Në periudhën parazgjedhore, përveç fushatës që duhet të zhvillohet në mënyrë të barabartë dhe nën kushte të njejta për të gjithë garuesit, partitë politike garojnë se cili do të shpalos më shumë gjëra negative për oponentët politikë, me qëllim grumbullimin e sa më shumë poenave politikë për vete, gjegjësisht sa […]