Tag: Zgjedhje te parakohshme parlamentare

Në fushatë zgjedhore vlejnë rregulla të caktuara ligjore për mediat të cilat duhet të zbatohen

Nga: Fatlume Dervishi Mediat dhe zgjedhjet Zgjedhje presidenciale, parlamentare, lokale, të rregullta ose të parakohshme… Mediat për to përgatiten dhe mobilizohen që përpara fillimit të fushatës sepse informimi gjatë procese zgjedhore është karakteristik. Më shumë se kurrë vjen në shprehje informimi i balancuar duke pasur parasysh se përmbajtja matet me […]

Raportimi në kohë zgjedhjesh, beteja mes propagandës dhe profesionalizmit

Në prag të çdo procesi zgjedhor institucionet funksionojnë ndryshe, funksionarët veprojnë ndryshe, mediat raportojnë ndryshe, në krahasim me një periudhë tjetër më të zakonshme. Para zgjedhjeve, vendosen në funksion makineritë propaganduese, marketingu politik dhe aktivitetet intensive në terren. Secili aktor politik, me synimin për rezultate që do të ishin në […]

Kur “njohësit e situatave” përdoren për çdo situatë, aty kemi problem serioz të informimit

Pa fund kalkulime nga mediat në parafushatën për zgjedhjet presidenciale dhe, eventualisht, zgjedhjet parlamentare… Këtë situatë e shohim çdo ditë nga këto të fundit sapo hapim median e parë për t’u informuar mbi të rejat politike. Flitet për bashkëpunime, koalicione të mundshme parazgjedhore, kandidatë të përbashkët, fitues ose humbës të […]