Ознака: Алијанса за Албанците

Фејсбук-новинарството не е новинарство

Со масовното користење на социјалните мрежи за комуникација почна и факторизацијата на лицата што не припаѓаат на ниту една област, ниту имаат некоја функција според која би биле „повикани“ да даваат изјави или коментари во политичката сфера. Така, еден куп поддржувачи на некоја политичка структура или, пак, противници на некоја […]

Кога „познавачите на состојбите“ се користат за секоја ситуација, постои сериозен проблем со информирањето

Бескрајни калкулации во медиумите во пресрет на претседателските и на, евентуално, парламентарните избори. Оваа ситуација ја гледаме секој ден, штом го отвориме првиот медиум за да се информираме за најновите политички вести. Се зборува за соработки, можни предизборни коалиции, заеднички кандидати, потенцијални победници или губитници итн. Линк до оригиналниот напис: […]