Ознака: автобус

Манипулативен наслов за младата скопјанка со попреченост ги донесе читателите во заблуда

  [Рецензија: Млада скопјанка со попреченост: Се качувам во автобус и ме лажат дека следна станица е Рекорд] Насловот на веста е тенденциозен, сензационалистички и наведувачки: Млада скопјанка со попреченост: Се качувам во автобус и ме лажат дека следна станица е Рекорд Кога ќе го прочитате овој наслов, веднаш помислувате […]

Известување при несреќи – факти, а не емоции

Фото: Борче Поповски

Фото: Борче Поповски Како да се направи баланс при известување од несреќи за во исто време да се задоволи јавниот интерес, да се обезбеди точна информација ослободена од сензационализам и шпекулации, а притоа да се води сметка за почитување на приватноста на настраданите и нивните семејства, болката и жалоста?   […]