Ознака: билети

Проверено: Билетите за настаните од посетата на папата не се плаќаат

  По најавата за историската посета на папата Франциск на Северна Македонија, на социјалните мрежи почнаа да се шират низа дезинформации, главно околу фактот дека посетителите на мисата на Плоштадот Македонија треба да имаат билети. Главните дезинформации беа за тоа дека само припадници на католичката црква ќе смее да присуствуваат, […]

Градски и меѓуградски превоз не е исто

Во текстот постои недоследност. Најпрво се зборува за поскапување на меѓуградскиот превоз, а потоа темата се свртува на јавниот градскиот превоз, кој пак е доведен во корелација со проблемот со загадувањето. Изјавите на Еколошката организација и ставот од Владата кој се однесува на мерките што се преземаат во борбата со загадувањето, воопшто не можат да се доведат во врска со првиот дел од прилогот, а се однесува на поскапувањето на меѓуградскиот превоз