Ознака: богородица

Новинарот не смее да шири суеверие

[Рецензија: ЧУДАТА НА БОГОРОДИЦА: Немо дете муслиман прозборе откако мајка му се поклони пред иконата]   Текстот што го рецензираме шири суеверие, а тоа не е задача на новинарството. Новинарот треба да информира, а не да промовира религиозни верувања. Линк до оригиналниот напис: ЧУДАТА НА БОГОРОДИЦА: Немо дете муслиман прозборе откако […]

Што не е јасно во текстот? Сè!

Текстот кој го рецензираме претставува класичен пример за мешање баби и жаби. Написот информира за уметнички перформанс кој се одржал во Домот на млади во Штип, но истиот се поврзува со празникот Успение на пресвета Богородица. Проблемот е што не е покажано дали двата настани имаат било каква поврзаност