Ознака: Индепендент

Само за македонските портали Албанија двапати објави список со шпиони

Во еден ден најмалку 24 македонски медиуми објавија дека Албанија по грешка објавила список на свои разузнавачи. Сосема коректно, сите до еден се повикаа на текст на британски „Индепендент“, во извештаите доволно изменет за да не бидат совршен плагијат. Проблемот е што веста е стара две недели. И што ја објавуваат по вторпат