Ознака: католичка црква

Проверено: Билетите за настаните од посетата на папата не се плаќаат

  По најавата за историската посета на папата Франциск на Северна Македонија, на социјалните мрежи почнаа да се шират низа дезинформации, главно околу фактот дека посетителите на мисата на Плоштадот Македонија треба да имаат билети. Главните дезинформации беа за тоа дека само припадници на католичката црква ќе смее да присуствуваат, […]