Ознака: Куманово

Снимката открива дека немало предизборно уценување на гласачите

[Рецензија: Случај за ОЈО: Ќе си гласате за Стево, па ќе гу асфалтирам улицу] Напис што се занимава со предизборна средба на градоначалникот на Куманово, Максим Димитриевски, и министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, кој исто така е кумановец, со жители на улиците 150, 151 и 152 од населбата Рајкова […]

Завршен настан и промоција на резултатите на „Младинска медиумска писменост“ – проект на НВО ДРОМ

Денеска во Куманово во организација на НВО ДРОМ се одржа завршниот настан на проектот „Младинска медиумска писменост“, кој беше дел од првиот циклус на шемата за грантови на проектот „КриТинк“. Покрај претставници на организаторот, на настанот со свои видувања за предизвиците при спроведувањето на проектот, а особено за обуките за […]

Информативна сесија во Куманово за повикот за мали грантови во рамките на проектот КриТинк

Денеска во општинските простории во Куманово се одржа петтата инфо сесија поврзана со шемата за грантови кои ќе ги доделуваат Фондацијата Метаморфозис во партнерство со Евротинк – Центар за европски стратегии во рамките на проектот КриТинк. Сесијата ја водеа Филип Стојановски и Христена Антовска – Јованчева од проектниот тим на […]