Ознака: Македонија

Нострадамус „предвидел“ дека текстот е чиста измислица

Текстот е целосна измислица, напишано е нешто што воопшто не е вистина и не постои, а со тоа се манипулира јавноста, давајќи ѝ погрешна слика за одредени случувања од сегашноста.

Со „јак„ наслов, но непроверена вест, не бива новинарство

Screenshot nga lajmi qe recensohet

Постојаното бомбардирање со информации ја збуни публиката и нема “филтер” со кој би можело да се разликува што е лажна вест а што не е, и што е претерано или не во насловот на некој напис. Повеќето од текстовите што ги читаме, во насловот, набрзинка ни даваат сосема поинаква слика […]