Ознака: Метамирфозис

Проверката на фактите е важна за секоја професија, не само за новинарството

Оваа година одбележувањето на овој ден е од особено значење за Фондацијата, бидејќи порталот за јавна отчетност и транспарентност „Вистиномер“ од неодамна и официјално стана дел од Меѓународната мрежа за проверка на факти   Меѓународната мрежа за проверка на факти (IFCN) во соработка со сродните организации и членки од целиот свет […]