Ознака: наслов

Манипулативен наслов за младата скопјанка со попреченост ги донесе читателите во заблуда

  [Рецензија: Млада скопјанка со попреченост: Се качувам во автобус и ме лажат дека следна станица е Рекорд] Насловот на веста е тенденциозен, сензационалистички и наведувачки: Млада скопјанка со попреченост: Се качувам во автобус и ме лажат дека следна станица е Рекорд Кога ќе го прочитате овој наслов, веднаш помислувате […]

Наслов што создава паника и служи само за кликови

Насловот на текстот што го рецензираме непотребнo шири паника меѓу граѓаните, бидејќи станува збор за вежба. Ги наведува читателите на погрешно толкување, како во Дебар да постои терористички напад, заради што службите се на терен

Наслов што ја збунува наместо да ја информира јавноста

Текстот е дискутабилен и дава знаци на непрофесионалност уште со самиот наслов. Наслови кои поставуваат прашање треба да се одбегнуваат колку што е можно, затоа што вестите и другите новинарски продукти кои се објавуваат треба на јавноста да ѝ дадат одговор на некои прашања, а не обратно