Ознака: наставни програми

Наставните програми мора медиумски „да се описменат“

Крајно неопходно е да се ревидираат наставните програми и програмите за медиумска писменост во основното образование и да се внесат содржини за критичко оценување и анализирање на медиумските содржини, а посебно на тие на кои учениците се најмногу изложени – социјалните мрежи и медиумите. Основната медиумска писменост мора да биде […]