Ознака: папа

Ширење на паника и страв во пресрет на посетата на Папата

На еден ден пред доаѓањето на Папата Франциск во Македонија, неколку медиуми пренесуваат текст објавен од српски портал, кој не е ништо друго туку класично ширење паника и заплашување на јавноста и верниците

Дезинформации за причините за посетата на папата Франциск

[Рецензија: (Видео) ШОКАНТНО; ЕВЕ ЈА ПРИЧИНАТА ЗА ПОСЕТАТА НА ПАПАТА: Папата Франциск доаѓа за да нѐ „просветли“ да ги прифатиме бегалците?] Насловот на текстот што го рецензираме е шпекулативен, сензационалистички и воедно шири дезинформации за причината за посетата на папата Франциск на 7 мај на нашата држава. Не станува збор […]

Проверено: Билетите за настаните од посетата на папата не се плаќаат

  По најавата за историската посета на папата Франциск на Северна Македонија, на социјалните мрежи почнаа да се шират низа дезинформации, главно околу фактот дека посетителите на мисата на Плоштадот Македонија треба да имаат билети. Главните дезинформации беа за тоа дека само припадници на католичката црква ќе смее да присуствуваат, […]