Ознака: Претседателски избори

Блерим Река не ја почна кампањата на Денот на лагата и со боите на ДУИ

Изборната кампања во Република Северна Македонија предизвикува медиумите да ја изгубат главната цел: точното, непристрасно и избалансирано информирање, бидејќи повеќето од нив ја презеле улогата на „портпарол на кандидатите” и на пекари каде што се печат „лажни вести“.       Линк до оригиналниот напис: На Денот на лагите и со […]

Фејсбук-новинарството не е новинарство

Со масовното користење на социјалните мрежи за комуникација почна и факторизацијата на лицата што не припаѓаат на ниту една област, ниту имаат некоја функција според која би биле „повикани“ да даваат изјави или коментари во политичката сфера. Така, еден куп поддржувачи на некоја политичка структура или, пак, противници на некоја […]