Ознака: протести

Од „штелувањето“ на вистината не се гледаат фактите

                   [Рецензија: Зошто ДОМ стави малолетни деца „фронтмени“ на протестите]   Рецензираме текст што на необјективен и непрофесионален начин се занимава со неодамна одржаниот граѓански протест против отворањето на рудникот за бакар и злато Иловица-Штука. Маскиран во новинарски извештај од настан, овој […]

Топ-5 дезинформации од протестите против Договорот со Грција

Откако владата на Зоран Заев влезе во сериозни и директни преговори со официјална Атина за конечно затворање на деценискиот спор со Грција за името на државава, почнаа да се оддржуваат чести, поголеми или помали, протести „против промена на уставното име на државата“ и „за неменување на идентитетот на Македонците“, организирани од неформални групи, разни невладини организации и здруженија, но и неколку маргинални политички партии, чие делување се темели на национализмот и евроскептицизмот