Ознака: СЈО

Одењето пешки на обвинителката на СЈО, Фатиме Фетаи, не е вест со јавен интерес

Скриншот од веста која се рецензира Несомнено, некои информации кои што медиумите ги претвораат во вести немаат јавен интерес, се безвредни, и колку повеќе ја интересира јавноста. Таков е примерот со веста за одењето пеш на обвинителката на Специјалното обвинителство, Фатиме Фетаи. Овој текст дури и ја навредува интелигенцијата на […]

Кога медиумот се претвора во адвокат на еден функционер

Во текстот што го рецензираме, авторот презел задача да биде заштитник на вицепремиерот Бујар Османи, бранејќи секој дел од неговата личност. Можеме да кажеме дека Османи се третира како незаштитено дете, при што одеднаш се појавува големиот спасител (порталот) за да му ја подаде раката на милоста, велејќи: Не грижи […]