Ознака: сдсм

Наместо со факти текстот натежнува со коментари

[Рецензија: РЕЖИМОТ НА ДЕЛО: Заев ќе ја менува Комисијата за заштита од дискриминација, бидејќи ја критикувале судијката Кацарска!]   Текстот што го рецензираме повеќе наликува на коментар отколку на новинарски текст, но не е потпишан со име и презиме за да може да се третира како авторски коментар. Во написот, […]

Медиуми, заштитете нè од лагите на политичарите!

Foto nga: Medium.com

Фотографија од: Medium.com Анализа за изигрувањето на изјавите на функционерите по референдумот и немоќта на медиумите да кажат кој лаже, а кој ја кажува вистината. Aларм, граѓанинот е незаштитен! Од: Aгрон Врангала Политичките претставници во Македонија не се конзистенти во своите изјави. Преземаат огромен ризик да го променат тоа што […]

Политички памфлет за замајување на јавноста

Текстот кој е предмет на оваа рецензија повеќе служи за манипулација, а помалку за информирање на јавноста. Написот не содржи цврсти и проверени информации, односно целиот текст се потпира на чаршиски муабети

Веродостојноста на „наводните информации“ треба да се провери

Текстот што го рецензираме се засновува на чаршиски муабети, а не на факти,  изјави и проверени информации. Не може да се каже дека е новинарски напис, бидејќи отстапува од основните новинарски правила