Ознака: Скопје

Сензационалистичка вест за повеќе кликови

[Рецензија: Нова трагедија: Пронајден мртов таксист во Скопје]   Веста што е предмет на оваа рецензија е сензационалистичка и тенденциозна. Со неа се создава погрешна слика во јавноста и се крева паника неосновано. Линк до оригиналниот напис: Нова трагедија: Пронајден мртов таксист во Скопје Датум и време на објавување: 23.2.2019 […]

Стартуваат шест проекти за медиумска писменост и критичко мислење

Во организација на Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“ и „Евротинк – центар за европски стратегии“, шест граѓански организации денеска во Граѓанскиот ресурсен центар во Скопје ги презентираа своите замисли со кои во рамките на проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк“ во неколку градови во […]

Информативна сесија во Скопје за повикот за мали грантови во рамките на проектот КриТинк

Денеска во граѓанскиот ресурсен центар во Скопје се одржа осмата и последна инфо сесија поврзана со шемата за грантови кои ќе ги доделуваат Фондацијата Метаморфозис во партнерство со Евротинк – Центар за европски стратегии во рамките на проектот КриТинк. Сесијата ја водеа Филип Стојановски и Горан Лазаров од проектниот тим […]