Ознака: Стефан Богоев

Новинарот треба да одговори, а не да ги прашува читателите дали Богоев трошел народни пари во бордел

  [Рецензија: ТРОШЕЛ ЛИ БОГОЕВ НАРОДНИ ПАРИ ВО БОРДЕЛ?: Градоначалникот на Карпош ќе слави Нова година во Дубаи, посетил ли годинава бордел во Виена?]   Текстот што го рецензираме е манипулативен, полн со прашања, без ниту еден одговор. Целиот напис се базира на претпоставки со кои се прави обид да […]

Шпекулативен текст за продажба на општинско возило

Текстот што го рецензираме не нуди докази дека возилото кое било во сопственост на Општина Карпош, актуелниот градоначалник Стефан Богоев го продал на Владимир Николовски, лице за кое написот тврди дека било блиско до СДСМ, односно другар на Богоев. Во текстот нема ниту изјава од лицето, ниту пак став од Општина Карпош за продажба на службеното возило. Општина Карпош објави демант на оваа информација на официјалната страница на Општината, а истиот не е објавен во медиумот